Pascale en Wim

Pascale en Wim van Klein Groenrijk

Leuk dat je nieuwsgierig naar ons bent! Wij zijn Pascale (35) en Wim (40), en wonen momenteel in de binnenstad van Den Bosch. Toen we een aantal jaar terug twee nachtjes in een tiny house sliepen en daarna enkele weken in de natuur in een campervan leefden, werd het ons duidelijk dat we niet veel – en misschien juist minder – nodig hadden om fijn te leven. Sindsdien groeide het idee om anders te gaan wonen en leven. Na een korte tijd in het buitenland waarin we genoten van de vrijheid en het buiten zijn maar de verbinding met anderen misten, besloten we in Nederland op ontdekkingstocht te gaan en onze droom te realiseren. We kwamen in contact met Vera en Thijs via Tiny House Vught en kort daarna was Klein Groenrijk een feit.

Klein wonen is voor ons slechts één van de dingen waarom Klein Groenrijk zo bij ons past. We willen bewust leven, verbonden met elkaar en met de natuur, en positief bijdragen aan onze omgeving. Aan de natuur door een voedselbos, en met de mensen door leuke activiteiten te organiseren, zoals workshops, samen koken en plukken (uit dat voedselbos) en noem maar op. We geloven echt dat die verbinding ervoor zorgt dat wijzelf en onze omgeving hierdoor gaan bloeien, gaan stralen. Een domino-effect de allermooiste kant op zeg maar.

Pascale heeft een passie voor jongeren en onderwijs (en werkt als docent Pedagogische Wetenschappen), en houdt ervan dingen uit te pluizen (en te structureren). Ze wordt erg blij van kamperen, lekker lang slapen, pilates, en verse ananas. Wim is zichzelf na 12 jaar online marketing opnieuw aan het uitvinden. Na een permacultuurcursus en meerdere voedselbos ontwerpcursussen houdt hij zich bezig met de Akasha Kronieken, en het realiseren van ons eigen aanstaande voedselbos.

Meer over ons horen? In november waren we te gast bij Novo3, waar we uitlegden hoe we ervoor stonden met het project en waarom Klein Groenrijk zo leuk is. Terugluisteren kan hier. En al wat langer geleden (maart 2020) werden we door Manon Verijdt geïnterviewd over het opstarten van Klein Groenrijk en onze visie. Die podcast kan je hier terugluisteren. Veel plezier!