Over ons

De initiatiefgroep Klein Groenrijk is ontstaan vanuit de Facebookgroep Tiny House Vught, die begin 2020 is opgericht. We willen graag samen met anderen laten zien dat wonen en leven ook anders kan dan we in onze maatschappij nu vaak gewend zijn. De Facebookgroep is inmiddels uitgebreid met ruim 300 geïnteresseerden, waarvan deze actieve kerngroep van 5.

Wij willen ergens in de gemeente Vught (vanaf 1 januari 2021 bestaande uit de kernen Vught, Cromvoirt en Helvoirt) een natuurrijke plek creëren waar iedere bewoner zich thuis voelt, de natuur versterkt wordt én waar betaalbaar geleefd kan worden. Onze speerpunten: een zo klein mogelijke voetafdruk, (deels) zelfvoorzienend, duurzaam, zelfbouw, (financiële en persoonlijke) vrijheid, en wonen in een community, met ruimte voor de eigen privacy. Ook ecologisch herstel en natuurversterking spelen een belangrijke rol bij onze ideeën.

We gaan uit van het tiny wonen principe: zo ecologisch mogelijk bouwen en wonen, waarbij niet meer ruimte wordt gebruikt dan nodig. Onze huisjes willen we (laten) bouwen van duurzame, natuurlijke en circulaire materialen, passend bij elkaar en de omgeving. Met het vinden van een geschikte (tijdelijke) locatie zijn we nog druk bezig.

In de online presentatie van 21 oktober vertellen we meer over onze ideeën, plannen en visie.

Pascale en Wim
Gonneke en Wouter
Marco en Puck