Categorieƫn
Klein Groenrijk

De bewoners: dit zijn wij!

Wat leuk dat je ons beter wilt leren kennen! Ons? Daarmee bedoelen we de vijf huishoudens die samen Klein Groenrijk vormen. Hieronder stellen we ons graag per huishouden kort aan je voor.

Carla & Emma
Carla vormt samen met haar dochter Emma (8) een fijn avontuurlijk team. Emma is een lieve vrolijke kletsebets welke graag buiten is. Je zal haar zien zingen en dansen op alles wat haar lekker klinkt. Carla is wat rustiger. Ze is dol op landschappen, fotografie en wordt happy van countrymuziek.

Samen gaan ze graag kamperen. Ze zijn daarom vaak in de natuur (of liever nog: in de bergen) te vinden. Met hun klein camperbusje op ontdekking. Zijn ze niet buiten? Dan hebben ze graag de natuur binnen! (Kamer-)plantjes stekken is dan ook iets wat bij hen past. šŸŖ“ Straks hebben we een heel voedselbos en kan Carla haar skills uitbreiden. Zoete aardappel mag dan niet ontbreken. Deze heeft ze nu namelijk heel leuk als kamerplant. Lekker om te roosteren in de oven. Hmmm!

Pascale en Wim
Pascale (36) en Wim (41) ontdekten zo’n 5 jaar geleden in een tiny house en campervan dat ze niet veel – en misschien juist minder – nodig hadden om fijn te leven. Sindsdien groeide het idee om anders te gaan wonen en leven. Ze besloten op ontdekkingstocht te gaan en hun droom te realiseren.

Klein wonen is slechts Ć©Ć©n van de dingen waarom Klein Groenrijk zo bij ze past. Ze willen bewust leven, verbonden met elkaar en met de natuur, en positief bijdragen aan hun omgeving. Aan de natuur door het voedselbos, en met de mensen door leuke activiteiten te organiseren, zoals workshops, samen koken en plukken (uit dat voedselbos) en noem maar op. Die verbinding zorgt ervoor dat zijzelf en hun omgeving hierdoor gaan bloeien, gaan stralen. Een domino-effect de allermooiste kant op zeg maar.

Pascale heeft een passie voor jongeren en onderwijs (en werkt als onderzoeker voor de community Youth Education & Life Skills), en houdt ervan dingen uit te pluizen (en te structureren). Ze wordt erg blij van kamperen, lekker lang slapen, pilates, en verse ananas. Wim is zichzelf na 12 jaar online marketing opnieuw aan het uitvinden. Na een permacultuurcursus en meerdere voedselbos ontwerpcursussen houdt hij zich bezig met de Akasha Kronieken, en lekker bezig zijn in ons eigen voedselbos.

Pascale en Wim van Klein Groenrijk

Elke
Elke vindt het nog steeds ongelofelijk dat Klein Groenrijk op haar pad is gekomen. Ze wordt blij van dingen samen creƫren, eerder als theatermaker en nu in een idealistisch wooncollectief.

Laatst zag ze nog een paar kleine konijntjes voorbij rennen in het voedselbos, eerder al eekhoorntjes en vleermuizen, zo fantastisch! Ze hoopt dat Klein Groenrijk een inspirerende plek wordt waar mensen de drukte kunnen ontvluchten, zelf kruiden en bloemen komen plukken, er aan lange tafels samen gegeten wordt en dat er af en toe een spontaan feestje bij het kampvuur kan ontstaan.

Annouska, Foss & Mans
Annouska en haar zoontjes Foss (7) en Mans (5) houden van het buitenleven, relaxen in de zon, samen spelen en quality time met vrienden en familie. Ze zijn dol op schatten uit de natuur verzamelen, zoals (edel)stenen, schelpen en veertjes.

De jongens zijn altijd buiten te vinden; ravotten, voetballen, klimmen en van alles ontdekken. Annouska houdt ervan om, naast van een dansje in de stad of een festival, de rust op te zoeken. Mediteren, lezen of geneeskrachtige kruiden verzamelen om bijvoorbeeld zalfjes te maken.

Freek, Jeske & Ceder
Bij Freek, Jeske en Ceder (2) is het nooit stil in huis. Jeske kletste soms al Freek de horen van het hoofd, maar Ceder lijkt dit nog te overtreffen. Ze is een vrolijke en expressieve kleine meid die het liefst de hele dag buiten is. Ook vindt ze het leuk om haar papa te helpen met het verpotten van zijn plantencollectie, slakken te zoeken en bloemen te plukken.

Freek en Jeske hebben samen bijna drie jaar in een klein tuinhuisje op een boerderij gewoond, waar zij de eigenaren hielpen met het aanplanten van een voedselbos. Hier is Freeks passie voor eetbare planten en struiken ontstaan, waar hij nu een kwekerij in start. Jeske helpt mensen als coach en trainer verder in hun persoonlijke ontwikkeling. Ze kijkt vooral uit naar de mooie omgeving en gezelligheid die Klein Groenrijk biedt.