Categorieën
Klein Groenrijk

Omgevingsvergunning verleend!

Oh, wat zijn we blij. Na ruim 3 jaar (!) van plannen maken, mensen spreken, allerlei praktische zaken regelen, bewoners zoeken, lobbyen, afstemmen met de gemeente, huizen ontwerpen en talloze keuzes maken, is dit voor ons een prachtige mijlpaal: op 9 november heeft de gemeente Vught de omgevingsvergunning voor Klein Groenrijk verleend. Wat zijn we trots. Reden genoeg voor een feestje. Al zullen we het officiële feestje pas rond de feestdagen vieren, want zoals bij elke vergunningverlening is er natuurlijk nog een bezwaartermijn van zes weken. 

Een droom die uitkomt

Makkelijk is het niet: in een klein en georganiseerd land als Nederland de droom realiseren om klein, duurzaam en in gemeenschap te gaan wonen. Maar wát hebben we een geluk gehad met het treffen van de (toenmalige) eigenaren van het sportveld, en vervolgens de medewerking van bewoners van Cromvoirt & de gemeente Vught. Waar wij zelf maar al te goed de verhalen kennen van mensen met vergelijkbare plannen die keer op keer tegen muren aanlopen, heeft de gemeente Vught echt met ons meegekeken hoe we Klein Groenrijk mogelijk konden maken. Met vlagen was het onwijs spannend. Gaat het wel lukken? Vinden we de juiste plek? Wat vindt de omgeving ervan? Krijgen we het van de grond? En hoewel we er altijd veel vertrouwen in hebben gehad, slaakten we toch een zucht van verlichting toen we de omgevingsvergunning officieel in handen hadden. Hoe cool dat we onze droom waar mogen maken!

De omgevingsvergunning inzien

Ben je benieuwd naar de omgevingsvergunning? Dan kun je die inzien op www.officielebekendmakingen.nl. De vergunning is verleend voor het realiseren van vijf tijdelijke kleine duurzame woningen met één gezamenlijk bijbehorend bouwwerk. Andere vragen of overwegingen? Neem gerust contact met ons op, Klein Groenrijk is één van onze favoriete onderwerpen om over te praten :-).