Categorieën
Klein Groenrijk

De eerste huisjes zijn geplaatst

Het regent mijlpalen. Waar we in onze vorige update schreven over het verlenen van de omgevingsvergunning, wordt Klein Groenrijk nu ook écht zichtbaar: de eerste twee huisjes zijn namelijk op het terrein geplaatst!

Vanuit de loods op de dieplader

Het was een waar spektakel. Op maandagavond 27 november rond 23.00 uur reden er twee houten huisjes door de straten van Cromvoirt. Vanuit de loods waar ze gebouwd zijn, waren ze een paar uur eerder op een dieplader getakeld. We vonden het een bijzonder gezicht, zo’n huisje dat opeens door een woonwijk rijdt. Maar wat gaaf dat het eindelijk zo ver was! Na een nachtje wachten op het parkeerterrein van The Battle Axe, zouden de huisjes de volgende ochtend naar hun definitieve plek gebracht worden.

Hijsen maar!

Een huis, ook al is het een compact houten huisje, til je niet zomaar op. Daarvoor is een flinke kraan nodig. En dus stond er op dinsdagochtend 28 november een joekel van een hijskraan op het sportveld om de eerste twee huisjes van Klein Groenrijk op hun definitieve plek te hijsen. Dat ging verrassend snel. Rond 8 uur in de ochtend reden de huisjes over het sportveld en een uurtje later hing het eerste huisje in de lucht. Wauw, wat was dat voor ons een gek en bijzonder moment. Na al die jaren van locaties zoeken, contact met de gemeente en de laatste maanden heel veel regelen en bouwen, werd het eerste huisje nu dan écht geplaatst. We voelden trots, blijdschap en vooral heel veel zin in ons nieuwe woonavontuur!

Kijk zelf maar…

We kunnen nog heel veel woorden gebruiken om uit te leggen hoe het allemaal in zijn werk ging. Maar de foto’s zeggen natuurlijk veel meer. Scroll daarom lekker door naar beneden om een goed beeld te krijgen van de dag. Wij genieten nog even na!