Categorieën
Klein Groenrijk

Omgevingsvergunning onherroepelijk

Hoewel we de afgelopen zes weken vol vertrouwen de bezwaartermijn hebben afgewacht, verschijnt er deze ochtend toch een hele grote glimlach op onze gezichten: er zijn de afgelopen zes weken geen bezwaren ingediend tegen de omgevingsvergunning voor Klein Groenrijk.

Zin in de komende 10 jaar

En dat betekent dat de vergunning nu onherroepelijk is. We mogen echt, 100%, officieel, definitief, formeel, écht waar, de komende 10 jaar op een prachtige plek in Cromvoirt gaan wonen. Wat zijn we toch een geluksvogels. We hebben het al eerder gezegd, maar blijven erbij: we hebben onwijs veel zin in ons woonavontuur. Op een mooie plek, in een warm dorp, met hele fijne mensen en een heerlijk aangrenzend voedselbos.

Bouwen aan een paradijs

Het achterste deel van het sportveld – het terrein van Klein Groenrijk – ziet er nu nog een beetje rommelig uit. Er hebben machines over het terrein gereden, er zijn geulen gegraven voor water, elektra en riolering en er wordt nog druk geklust aan het gemeenschappelijke bijgebouw. Maar ondanks dat zien wij het eindplaatje al helemaal voor ons: vijf prachtige houten huisjes, omringd door weelderig groen, een gezellige picknickbank om samen te komen en kleine kronkelende paadjes die ons van huisje naar huisje brengen.

De komende maanden

Eind januari betrekken de eerste bewoners hun huisje. Een paar weken later worden er nog eens twee huisjes op het terrein gezet. En in de zomer wordt het laatste huisje op het terrein geplaatst. Intussen zitten we natuurlijk niet stil: we bouwen verder aan het voedselbos en zetten de eerste stappen om het terrein weelderig, groen en natuur inclusief te maken. Ons voedselbos blijft openbaar toegankelijk, dus kom vooral een kijkje nemen. En mocht je eens op ons terrein willen kijken, schiet dan gerust één van ons aan.