Categorieën
Klein Groenrijk

De eerste bewoners & andere mijlpalen

2024 is voor ons nu al een heel bijzonder jaar. Klein Groenrijk wordt officieel bewoond! We nemen jullie graag mee in wat er de afgelopen maanden is gebeurd, maar ook wat er de komende periode nog op de planning staat.

De eerste bewoners van Klein Groenrijk

Begin februari verhuisden Wim & Pascale, als eerste van de groep, naar hun nieuwe huisje. En hoewel ze nog volop tussen de verhuisdozen zitten, beginnen ze zich al een beetje Cromvoirtenaar te voelen. Zelfs de groenblauwe sjaals zijn al binnen… 

Het derde huisje staat

Op 25 januari werd het derde huisje geplaatst. Ook al wisten we intussen hoe zo’n plaatsing in zijn werk gaat, toch was het weer een spannende dag. Een huisje van ruim 18 ton door de lucht zien zweven, rakelings langs een ander huisje, is niet niks! Maar ook het huis van Annouska en haar zoontjes Foss en Mans staat veilig op zijn definitieve plek. 

De overige huisjes en verhuizingen

Eind februari verhuisde Annouska met haar kinderen naar Klein Groenrijk. Begin maart is het de beurt aan Carla en haar dochter Emma. Carla heeft de afgelopen maanden heel hard geklust aan haar huisje en staat te popelen om in haar nieuwe stekkie te wonen. En dan laat Elke als vierde huishouden niet lang meer op zich wachten. Op het moment van schrijven moet haar huisje nog geplaatst worden (in de week van 26 februari), maar niet lang daarna verwacht ook zij haar intrek te nemen. Klein Groenrijk is dan bijna compleet. Het laatste huisje (van Freek, Jeske & Ceder) komt naar verwachting half juli. 

Bouwhekken weg

Het terrein van Klein Groenrijk ziet er weer wat toegankelijker uit. De bouwhekken zijn namelijk weg! Nu de grootste werkzaamheden (denk aan het graven van geulen voor riolering en elektra) gedaan zijn, hebben we ervoor gekozen om alleen de plekken waar nog daadwerkelijk gebouwd wordt af te zetten met rood-wit lint. Gewoon, voor de veiligheid. Pas dus wel nog op als je een keer op bezoek komt.