Categorie├źn
Klein Groenrijk

Meepraten over de woonvisie Vught

Eerder dit jaar zijn we door de gemeente Vught uitgenodigd om mee te praten over een nieuwe woonvisie. Inmiddels is het concept door het college en de raad besproken. Op 22 juli krijgen ook wij nogmaals de kans om mee te denken en te praten, een fijne manier van samenwerken! We horen graag van jullie wat jullie vinden van de visie: wat spreekt aan, wat wil je graag anders, en wat mis je nog? Laat het ons graag weten, samen kunnen we er iets moois van maken, en daarmee ook de realisatie van Klein Groenrijk dichterbij laten komen!

Update 22 juli: zojuist een fijne meeting gehad, waarin we drie punten naar voren hebben gebracht: meer mogelijkheden voor en gebruikmaken van de kracht van burgerinitiatieven, loslaten van minimaal vloeroppervlakte voor woningen, en ruimte bieden aan collectieve woonvormen in buitengebied door 1-voor-1 beleid als bouwoppervlak-voor-bouwoppervlak te interpreteren. De inbreng werd constructief ontvangen, en we kijken dan ook met vertrouwen uit naar de herziene conceptversie. Deze zal nog ingebracht worden in een commissievergadering, en op 30 sept voorgelegd worden aan de raad.

Update oktober: We zijn trots en blij dat onze idee├źn voor de woonvisie gewaardeerd worden. Heel concreet zien we terug dat in de uiteindelijk woonvisie* burgerparticipatie aanmoedigt, en ruimte biedt aan bijzondere wooninitiatieven en klein wonen. Voor ons een mooie motivatie om die visie met Klein Groenrijk ook waarheid te laten worden. * De woonvisie van de gemeente Vught is in de raadsvergadering van 30 september definitief vastgesteld en lees je hier: Woonvisie Vught – Groei met kwaliteit.