Categorieën
Klein Groenrijk

2e plantdag zondag 26 februari

Zondag mogen we weer! Kom je helpen met boompjes planten?
Frisse lucht in je gezicht, handen uit de mouwen en een schop in de grond: aanstaande zondag 26 februari gaan we weer zaailingen planten bij Klein Groenrijk. Ágnes van de Voedselboskabouters organiseert een leuke en leerzame activiteit voor de kinderen. Uiteraard zorgen we weer voor een warme mok in je handen en een kleine lunch en snack.

Terugblik op de plantdag van 15 februari
Afgelopen woensdag was voor Klein Groenrijk een mooie primeur: we organiseerden onze allereerste boomplantdag. Met een handjevol mensen trotseerden we de kou, hadden fijne gesprekken en plantten we honderden boompjes. Hiermee hebben we een begin gemaakt aan een gemengde windhaag aan de oostzijde van het voedselbos. Met onder andere hazelaars, berken, esdoorns en meidoorns die de rest van het voedselbos moeten beschermen tegen de snijdende winterwind en uitdrogende zomerwind.

Help je mee?
Komende zondag gaan we veel ondersteunende bomen planten, kriskras door het toekomstige voedselbos. Deze bereiden de bodem voor door verbindingen te leggen met schimmels in de bodem en zorgen voor beschutting voor de fruitbomen die het volgende plantseizoen de grond in gaan. Zodat deze direct in een lekker warm ‘bossig’ bedje terecht komen.

En daar kunnen we wel wat extra handen bij gebruiken! Wil je helpen? Meld je dan aan via dit aanmeldformulier. Je mag de hele dag komen, of alleen de ochtend of middag.