Categorieën
Klein Groenrijk

Aan de slag met nieuwe pioniers

Afgelopen 26 september was een prachtige dag. Niet alleen vanwege het heerlijke weer, maar vooral vanwege de fijne sfeer tijdens de pioniersontmoeting die we die dag organiseerden op de Vughtse Heide. Klein Groenrijk realiseren is een groot avontuur en een mooie ontdekkingsreis. Hoe leuk en waardevol dus om dat samen te doen.

Met een groep van 25 mensen leerden we elkaar die morgen kennen aan de hand van een persoonlijk voorwerp wat een ieder had meegebracht. Een vijg, een pinguin, een koekblikje, en nog vele andere dingen, ieder met een eigen verhaal, kwamen voorbij. John wist ons vervolgens in actie te krijgen door ons enkele bizarre keuzes voor te leggen en kleur te laten bekennen door naar de hoek van het veld te lopen die het beste bij je paste.

Na deze kennismaking, was het tijd om te gaan ontdekken op welke manier iedereen een bijdrage zou kunnen en willen leveren aan Klein Groenrijk. En dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. We gaan met maar liefst 17 pioniers aan de slag in verschillende groepen – Voedselbos, Gemeenschappelijke voorzieningen, Gemeenschapsvorming, en Financiën en Juridisch. Ook gaan er mensen projectmatig aan de slag, en zijn er mooie ideeën geopperd die we nog verder gaan ontdekken, zoals een kindergroep, en verbinding met de natuur. Binnenkort komen we met de groepen voor het eerst bij elkaar en gaan we met veel enthousiasme samen aan de slag!