Categorieën
Klein Groenrijk

Klein Groenrijk in Cromvoirt?!

Mooi nieuws! De gemeente Vught heeft aangegeven in principe medewerking te willen verlenen aan onze droom om Klein Groenrijk in Cromvoirt te gaan realiseren. 5 duurzame huisjes, tijdelijk voor 10 jaar, op de achterste 40 meter van het sportveld. En natuurlijk met voedselbos, met de grond erachter erbij bijna één hectare groot. Het is helaas minder dan de 8 huisjes die we zelf voor ogen hadden, maar we zijn toch vooral erg blij en trots dat de gemeente alle mooie dingen herkent in onze plannen en dit samen met ons verder wil verkennen. 

De volgende stap is weer aan tafel te gaan met de gemeente, zodat we de gestelde randvoorwaarden kunnen bespreken en samen kunnen kijken hoe we met ons project de grootste meerwaarde voor Cromvoirt kunnen bereiken. Daarbij gaan we binnenkort ook weer met het dorp en de omwonenden van het sportveld in gesprek, zodat het echt iets moois van en voor iedereen kan worden.

We hebben er veel zin in, en houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

PS. Ben je nieuwsgierig naar wat onze droom is? Dat lees je in ons visiedocument (waarbij het goed is te weten dat we dit geschreven hebben voordat de locatie in Cromvoirt in beeld was, en sommige dingen, zoals bijv. het aantal huisjes, aangepast zullen worden aan de mogelijkheden in Cromvoirt).

Nieuwsgierig naar het collegebesluit en de voorwaarden? Die lees je hier. Mocht je vragen hebben voor de gemeente, dan kan je die stellen aan Yorick aan Veelen (y.van.veelen@vught.nl). Je kan je bij hem ook aanmelden voor  e-mail updates vanuit de gemeente.