Categorieën
Klein Groenrijk

Weercijfer 2, sfeer 10+

Onze oogstdagen in De Gement zijn geslaagd, de eerste boompjes staan in het voedselbos! 🎉👏💪

De eerste zaailing is geplant in het voedselbos van Klein Groenrijk!
De eerste zaailing is geplant in het voedselbos van Klein Groenrijk!

Oké oké, het zijn er pas 4 die daadwerkelijk staan, de rest (~1650 boompjes!!) ligt nog ingekuild (zo heet dat als je ze tijdelijk in een gegraven gleuf legt) in de toekomstige moestuin te wachten op hun uiteindelijke plekje. Dat zal ergens de komende maand(en) gaan gebeuren, als we ze met een flinke groep gaan inplanten. Onwijs veel zin in, zeker na afgelopen donderdag en zaterdag.

Berkjes oogsten in De Gement, voor het toekomstige voedselbos van Klein Groenrijk

Want het werd erg gezellig. Het weercijfer was donderdag een 2 en zaterdag een 4, maar in plaats van afzeggingen kwamen er gelukkig juist meer mensen helpen in De Gement, waar heel veel berkjes stonden die wij een 2e leven willen geven in ons voedselbos. In totaal waren we over 2 dagen verspreid met zo’n 35 man, die allemaal zin hadden om samen zaailingen (baby-boompjes) een mooie nieuwe plek te geven. In De Gement zouden ze geklepeld (vorm van kappen) worden. Er zijn deze dagen veel leuke nieuwe contacten ontstaan, mensen die we hopen vaker te zullen gaan zien.

Leuk ook om in zo’n korte tijd al allerlei initiatieven te ontmoeten van mensen die allemaal mooie dingen doen. Zo hadden we de samenwerking met MeerBomenNu, die hopelijk deze winter een miljoen boompjes zal gaan herplanten. Daarnaast kregen we hele fijne hulp van de Voedselboskabouters, een club met veel ervaring en frisse energie. En de werkgroep ‘Wortel en Tak’, die de heide op de Gement helpt terug te komen, hielp ons ook nog met extra berkjes die zij daarvoor hadden uitgestoken.

Jong en oud helpen de zaailingen uit natuurgebied De Gement te oogsten, zodat ze naar voedselbos Klein Groenrijk in Cromvoirt kunnen. Dit alles in samenwerking met MeerBomenNu en Natuurmonumenten.

Hieronder nog wat foto’s van de oogstdagen. Zin om ook een keer mee te helpen? Er gaan namelijk deze winter zeker nog meer oogst- en plantdagen komen. Hou dan onze nieuwsbrief goed in de gaten, of stuur een mailtje zodat we je een extra berichtje sturen als het er weer aan komt.